Wat gaan we vandaag eten? Makkelijke en lekkere recepten vind je hier
Recept 1: voor
Dit gerecht is ideaal om als gezonde snack of heerlijk voorgerecht binnen enkele minuten op tafel te zetten. We hebben het namelijk over: soep! Wist je dat je van vrijwel alle groente een lekkere soep kunt maken? Check daarom snel je koelkast of vriezer voor restjes en zet binnen no-time een heerlijk soepje op tafel. Met basisingrediënten ui, knoflook en bouillon als basis kun je daarna oneindig variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frisse limoen-doperwten soep? Of geroosterde paprika soep?
Je kunt oneindig variëren met de ingrediënten die jij op dat moment in huis hebt. Wil je een meer gebonden soep? Blend dan een paar aardappels door je soep of schep er een lepel kookroom bij. Zo simpel kan het zijn. En heb je wat soep van de vorige dag over? Serveer dit dan koud als een gazpacho. Eenvoudig én je bent nog duurzaam bezig ook.
Recept 2: hoofd
Te gebruiken als lunch- , snack- of zelfs als avondmaaltijd: Tortizza’s! Het basisingrediënt is de tortilla en die ga je vervolgens heerlijk beleggen als pizza. Ook leuk om met de kinderen te maken en je kunt eindeloos variëren. Onze favoriet is een Griekse variant: te beginnen met de tortilla en een dun laagje tomatensaus. Vervolgens beleg je de tortilla met aubergine, rode ui en olijven. Kruimel daarna de feta over de tortilla heen en het is klaar om in de oven te bakken voor ongeveer 10 minuten op 200 graden. Ping! Je tortizza’s zijn klaar om op te eten.
Recept 3: na
Uiteraard mag het dessert niet ontbreken in deze lijst. We sluiten af met een heerlijke snelle (!) apple crumble. Wat je hier voor nodig hebt is: plakjes bladerdeeg, boter, suiker, havermout, kaneel, een snuf zout en natuurlijk appels. Snij de appels in kleine blokjes en meng dit met wat kaneel en optioneel wat siroop of honing en rozijnen. Leg de plakjes bladerdeeg in een muffinvorm en vul het bladerdeeg met het appelmengsel. Nu is het tijd om de crumble te maken van de havermout, een schepje suiker, snuf zout en boter. Je kunt hier zelf de hoeveelheid bepalen. Wordt de crumble te plakkerig, voeg dan meer havermout toe en wanneer het geheel juist nog niet goed aan elkaar kruimelt, voeg dan juist nog wat meer boter toe. Kruimel de ingrediënten tot grote brokjes en bestrooi de bladerdeegpakketjes ermee. 15 minuten in de oven op 200 graden en je toetje is klaar. Is het bladerdeeg nog wat bleek in je muffinvorm? Doe dan nog 5 of 10 minuutjes extra in de oven, je wilt dat het deeg lekker knapperig is. De apple crumbles zijn ook lekker om te serveren met vanille ijs erbij!
Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je nog meer recepten? Dan hier tot slot, de ultieme tip voor iedereen die wel eens inspiratieloos door de supermarkt loopt en denkt: Wat te eten vandaag? Boodschappen.nl helpt je! Je kunt hier heel gemakkelijk inspiratie op doen voor lekkere ontbijt, lunch, diner en zelfs borrelrecepten. Een nadeel: je krijgt gegarandeerd trek van al deze smaakvolle gerechten. Betreden op eigen risico dus..