Waar vind je de liefde?

Online daten is hot

Op elk potje past een dekseltje, maar het is niet zo gemakkelijk om dat dekseltje te vinden. De ideale partner komt niet uit de lucht gevallen. Ben je op zoek naar iemand die bij je past, die dezelfde waarden en normen heeft en die ook op seksueel vlak op dezelfde lijn zit? Misschien vind je online wel een goede match. Tegenwoordig zijn er heel wat datingapps die je helpen in je zoektocht naar de perfect partner. Op sommige apps zoals Tinder vind je veel mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een seksueel avontuurtje en die bijvoorbeeld willen experimenteren met bdsm. Ben je eerder op zoek naar een standvastige relatie, dan kan je misschien Parship eens proberen? Bij Bumble is het dan weer de vrouw die steeds de eerste stap moet zetten en Grindr biedt een markt voor homoseksuele en biseksuele mannen die met elkaar in contact willen komen. Keuze genoeg dus voor een app die bij jou past!

Daten zonder internet

Datingapps zijn een zegen voor timide en verlegen mensen die op zoek zijn naar een date. Zo vermijden ze een rechtstreekse confrontatie en kunnen ze rustig aan kennis maken door met elkaar te chatten. Maar er zijn ook mensen die willen daten zonder internet en op de ‘ouderwetse’ manier iemand willen leren kennen, bijvoorbeeld op café. Uiteraard is dat ook een mogelijkheid. Zo is een blind date een tof idee om kennis te maken. Je spreekt af met iemand die je nog nooit ontmoet hebt en leert elkaar beter kennen bij een glaasje wijn. De kans is groot dat de persoon die rechtover jou zit je ding wel is, want in de meeste gevallen wordt een blind date georganiseerd door iemand uit je omgeving die je goed kent en die weet wat je zoekt in je toekomstige partner. Wil jij al langer eens bondage uitproberen? Wie weet wil jouw date dat ook en zijn jullie ook op seksueel vlak gelijkgestemd.

Leer nieuwe mensen kennen

Nieuwe contacten leggen is altijd fijn. Dat kan in de supermarkt gebeuren of op café door per ongeluk tegen iemand aan te botsen, maar je kan ook bewust op zoek gaan naar nieuwe contacten. Schrijf je in voor een nieuwe hobby in teamverband, zo leer je meteen mensen kennen. Dat kan een sport zijn, maar even goed een cursus koken of fotografie. Ook daar doen heel wat leuke mensen aan mee en wie weet leer je er jouw toekomstige partner kennen? Vind je geen partner, dan houd je er alsnog nieuwe vrienden aan over. Win-win!