Tips voor intimiteit tijdens de lockdown

Wat is jouw gezinssituatie tijdens de lockdown? Woon jij alleen of heb je een partner en kids in huis? Misschien ben jij als student(e) wel terug thuis gaan wonen voor een tijdje? Wat jouw situatie ook is, jouw familiale contacten, relaties en je eigen mentale gezondheid hebben het niet gemakkelijk deze tijd.

Omdat we niet veel nieuwe of bestaande contacten kunnen zien nu, missen we een hoop intimiteit. Een knuffel van je beste vriend(in) kan wonderen verrichten, een kus van jouw crush kan een hele week lang een glimlach op jouw gezicht toveren en goede seks kan je zo een slechte werkdag doen vergeten.

Zowel vrijgezellen als partners in een relatie hebben nood aan die intimiteit. Neem dus de tijd voor jezelf en elkaar om jezelf en je partner eens goed te verwennen.

Intiem met z’n twee

Heb jij een relatie? Misschien zijn jullie een van de gelukkige koppels die elkaar wel nog kunnen zien tijdens de lockdown. We horen je al denken… “Gelukkige koppels?!” Door zo vaak samen thuis te zitten zijn er vast wat frustraties komen bovendrijven. Misschien doet hij de wc-bril nooit naar beneden of heeft zij hopen schoonheidsproducten in de badkamer staan die nooit worden opgeruimd. Kleine frustraties zijn niet weg te denken in een huishouden waar jullie dag en nacht samen zitten. Zeker als jullie beiden thuiswerken is de kans groot dat er wel eens conflict ontstaat.

Het is belangrijk om niet enkel te focussen op die kleine ergernissen, maar ook jullie best te doen om de romantiek weer op te laten flakkeren. Het is natuurlijk moeilijk om echt op date te gaan tijdens een pandemie, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere manieren zijn om te laten zien dat jullie elkaar graag zien. Je kan altijd eens een bloemetje of iets lekkers thuis laten leveren en je partner zo aangenaam verrassen, of voor iets spannender kiezen en een dildo bestellen.

Het voordeel aan de lockdown is namelijk dat er heel wat meer tijd is voor jezelf en dus ook voor seks. Willen jullie het wat spannender maken? Haal eens een dildo of een ander seksspeeltje in huis. Wist je dat naast realistische dildo’s ook spuitende versies bestaan? Bovendien kunnen jullie kiezen tussen zacht materiaal, glas of metaal. Perfect om elkaar nog beter te leren kennen!

Intiem met jezelf

Ben jij alleenstaande? Partner of niet, intimiteit is belangrijk! Daten tijdens een pandemie is niet aangeraden en niet gemakkelijk, dus maak gewoon eens gebruik van al deze extra tijd om jezelf eens wat beter te leren kennen en verwennen. Maak het eens gezellig in de badkamer of slaapkamer en geniet van een momentje voor jezelf. Niets heerlijker dan volledig te relaxen in een lekker warm bad of bed met een erotisch boek of een film met een hete seksscene.

Heb je zin in iets meer? Met een dildo of een ander seksspeeltje maak je jouw avond heel wat spannender. Dildo’s bestaan in allerlei formaten, kleuren en materialen, dus je kan er zeker van zijn dat er een exemplaar bestaat dat perfect bij jou past. Heb jij zelf nog geen eigen exemplaar in huis? Je hoeft er gelukkig niet voor naar de winkel, seksspeeltjes kan je gemakkelijk anoniem thuis laten leveren!

Door de tijd te nemen om jouw eigen lichaam beter te leren kennen, voel je beter in je vel en wordt seks met een nieuwe partner een stuk aangenamer omdat je hem of haar kan vertellen wat je juist wil. Bovendien zorgt zo’n intiem moment voor een soort ontspanning die we allemaal wel kunnen gebruiken in deze stressvolle periode.