Opties: een slimme of juist een onveilige keuze?

Risico’s beperken

U bepaalt zelf hoeveel risico u loopt. Natuurlijk: de beurs is onvoorspelbaar, maar u kunt uw risico beperken door slimme keuzes te maken. Met beleggen in opties hebt u in ieder geval enorm veel keuze uit talloze aandelen en de daarop afgestemde opties. Durft u te beleggen in opties in een innovatief bedrijf dat zichzelf en zijn producten nog moet gaan bewijzen? Of neemt u liever niet het risico dat uw optiekoersen plotseling flink kelderen? Er zijn immers ook genoeg veilige keuzes van opties op aandelen die het door de jaren heen gemiddeld altijd goed doen. Als u daarnaast kiest voor een mooie mix in uw portefeuille, dan kunt u wel een kleine buil vallen. Sommige aandelen en zeker obligaties zijn namelijk behoorlijk waardevast. Op ingelicht.be kunt u zich ondertussen inlezen in een veelheid aan onderwerpen. Er zijn bijna geen onderwerpen die hier niet worden besproken.

Uw verdientermijn bepalen

Verder speelt ook nog een rol op welke termijn uw vermogen gegroeid moet zijn door middel van die slimme beleggingen. Hoopt u op een dusdanig rendement dat u een extra zakcent bij uw pensioen kunt stoppen? Of moet uw winst met opties over twee jaar al worden bijgelegd in de investering in een nieuwe boot? Eén ding is zeker: de kans dat uw opties op aandelen u veel hebben opgeleverd, is groter over tien of twintig dan al over twee jaar. Als u echter bereid bent het risico te lopen geld kwijt te raken, dan biedt de beurs u legio mogelijkheden voor het beleggen in opties en frequent een leuk rendement te maken.

Hefboom inzetten

Opties werken met een hefboom, waarmee u uw potentiële rendement flink verhoogt. Besef echter altijd dat u daardoor ook uw potentiële verlies vergroot. Zet daarom op kleine schaal in op opties, én kies ook voor andere beleggingsvormen. In dat geval kunnen de opties namelijk de kers op uw beleggingstaart zijn, en is een fikse tegenvaller prima op te vangen.