Kies voor een gietvloer voor je interieur

Maak je keuze voor een nieuwe vloer

Als je op zoek bent naar een nieuwe gietvloer dan kun je hiervoor terecht in een epoxywinkel. Hier vind je een ruim assortiment gietvloeren en kun je dus gemakkelijk je keuze maken. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en soorten vloeren. Houd er rekening mee dat je de gietvloer in emmers bestelt met een aantal vierkante meters inhoud. Bestel altijd wat meer dan je nodig hebt. Als er materiaal verloren gaat heb je in ieder geval genoeg. Moet je later gaan bijbestellen dan loop je het risico op kleurverschil als de gietvloer uit een andere serie komt.

Zo ga je goed voorbereid aan de slag

Als je een nieuwe vloer gaat leggen is het belangrijk om dit goed voor te bereiden. Allereerst moet de ondervloer geschikt zijn. Ligt er een betonnen vloer dan is dat meestal wel het geval. Als je een houten vloer hebt is het nodig om hier een cementen ondervloer op te storten voordat je je gietvloer gaat plaatsen. Houd er rekening mee dat ook een cementen ondervloer een paar dagen moet drogen voordat je hier een nieuwe vloer op kunt storten. Plan je klus dus goed van tevoren om problemen te voorkomen, zeker als je hiervoor gebruik maakt van externe vakmensen.

De voordelen van een gietvloer

Als je kiest voor een gietvloer dan kies je voor een vloer die maar weinig onderhoud nodig heeft. Stofzuigen gaat een stuk makkelijker dan wanneer je tapijt moet zuigen. Als er een glas omvalt kun je epoxy giethars gemakkelijk schoonmaken, er blijven geen vlekken achter. Zeker als je je vloer hebt laten voorzien van een extra vloer coating. Die beschermt je vloer extra doordat vloeistoffen niet in de vloer kunnen trekken. Zo is het ook niet erg als je gemorste vloeistof pas een paar uur later opmerkt.

Een gietvloer voor een aantrekkelijke prijs

Wil je een gietvloer voor een aantrekkelijke prijs? Dan is het een optie om deze zelf te leggen. Doe dit alleen als je enige ervaring hebt met klussen. Je kunt online video’s bekijken waarin wordt uitgelegd hoe je een epoxy vloer probleemloos legt. Door je gietvloer online te bestellen ben je soms ook goedkoper uit, zeker als je gebruik maakt van een aanbieding. Online kun je ook snel en gemakkelijk vergelijken waardoor je al snel de voor jou goedkoopste aanbieding kunt vinden en bestellen.