Hulpmiddelen tegen incontinentie stoornis

Incontinentie is een aandoening waarbij mensen ongewild urine of ontlasting verliezen. Het kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals leeftijd, zwangerschap, bevalling en overgewicht. Incontinentie kan vaak leiden tot gevoelens van verlegenheid, angst en frustratie. Het kan ook de levenskwaliteit verminderen en het moeilijk maken om deel te nemen aan dagelijkse activiteiten. Daarom is het erg fijn dat er een oplossing bestaat tegen dat vervelende gevoel. Tena men is speciaal ontworpen voor mannen die last hebben van een incontinente stoornis en kan in veel gevallen een gevoel van onzekerheid wegnemen. Tena staat inmiddels jarenlang bekend om haar bescherming en weet precies waar mensen met een incontinentie stoornis tegenaan lopen. Hieronder lees je wat de symptomen precies zijn, en welke hulpmiddelen er nog meer kunnen helpen tegen incontinentie stoornissen.

Veelvoorkomende symptomen

  • Urineverlies - Dit kan variëren van occasioneel urineverlies tot volledige problemen met de controle over de blaas. Dit kan zorgen voor een onverwachte noodzaak om een onderbroek te verwisselen en is één van de meest veelvoorkomende symptomen van incontinentie.
  • Verlies van ontlasting - Dit treedt op wanneer de ontlasting onverwachts uit het rectum glijdt. Dit kan leiden tot incidentele ongelukjes of chronisch urineverlies. Erg vervelend, want met alleen een schone onderbroek voelt men zich hierna nog steeds niet fris. Als u dit wel eens meemaakt, raadpleeg dan ook de huisarts om te kijken wat er hiertegen gedaan kan worden, en wat de oorzaak is.
  • Huidirritatie - Lekkende urine of ontlasting kan huidirritatie en huiduitslag rond de genitaliën of anus veroorzaken. Zeker als het vaker voorkomt. Daarom is het raadzaam om ondergoed van ademende stoffen te gebruiken, en hulpmiddelen zoals die van Tena. Deze hulpmiddelen zijn ervoor gemaakt om huidirritatie zo veel mogelijk te voorkomen.

Allemaal stuk voor stuk geen fijne symptomen. Een hulpmiddel van Tena kan een goede oplossing zijn. Wanneer de incontinentie erg hevig is, kan er ook gekeken worden naar andere hulpmiddelen.

Hulpmiddelen tegen incontinentie stoornis

Er zijn verschillende manieren om urine-incontinentie te behandelen, afhankelijk van de ernst ervan. Enkele veel voorkomende behandelingen zijn medicatie, fysiotherapie en in uiterste gevallen zelfs chirurgie. Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar die de symptomen van urine-incontinentie kunnen verminderen. Raadpleeg de huisarts voor de mogelijkheden. Fysiotherapie kan helpen de spierkracht en coördinatie rond de blaas te verbeteren. Dit kan mensen helpen om de controle over hun blaasfunctie terug te krijgen. In gevallen waarin fysiotherapie en medicatie niet werken, kan als laatste behandelingsoptie een operatie worden aanbevolen. De huisarts kan zorgen voor een doorverwijzing indien dat verstandig lijkt.