De vijf bekendste bezienswaardigheden van Barcelona

Sagrada Familia

Het bekendste bouwwerk van Barcelona is de Sagrada Familia. Al meer dan honderd jaar wordt er aan het meesterwerk van Gaudí gebouwd en hoewel de basiliek nog niet af is, staat deze al op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Gaudí liet gedetailleerde plannen voor de bouw van de kathedraal achter, waardoor er ook na zijn dood verder gewerkt kon worden aan de kerk. De Sagrada Familia bezoeken is een van de dingen die je gedaan moet hebben in Barcelona. Bezoek de basiliek in de namiddag of bij zonsondergang, om zo van de mooiste lichtinval te genieten.

Park Güell

Park Güel is een van de stadsparken in Barcelona en ook dit park werd vormgegeven door Gaudí. De kleurrijke mozaïeken kunstwerken van Gaudí zie je door het hele park, zoals bijvoorbeeld de beroemde salamander. In het park vind je een grot met honderd zuilen en daarboven een plein met mozaïeken zitbanken. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht over de stad en zie in de verte zelfs de zee. Het voormalige woonhuis van stadsarchitect Gaudí vind je ook in het park. Hij woonde er niet lang en vertrok vrij snel naar de Sagrada Familia. Park Güell is een van de bekendste bezienswaardigheden in Barcelona.

Montjuïc

Voor wie van een langere wandeling houdt, is de heuvel Montjuïc een goede bestemming. Van het centrum wandel je naar de 185 meter hoge heuvel, maar je kunt er ook voor kiezen om met de kabelbaan te gaan. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht in alle richtingen en zeker rond zonsondergang is het dé plek om te zijn in Barcelona. Midden op de heuvel staat het kasteel van Montjuïc, wat je overdag kunt bezoeken. Op de heuvel worden fonteinshows gehouden en kun je het Spaanse dorp bezoeken, met huizen ter ere van de wereldtentoonstelling van 1929.

Casa Milà

De invloed van Gaudí is groot in Barcelona en Casa Milà is wederom een bouwerk van de Catalaanse architect. Dit gebouw heeft de bijnaam la Pedrera, wat steengroeve betekent. Het gebouw voldeed aan geen enkele architecturale stijl en is een bijzonder gebouw om te zien. Je bezoekt Casa Milà in de wijk Eixample en krijgt toegang tot een van de negen gemeubileerde appartementen na het kopen van een kaartje. Je bekijkt de binnenplaatsen waar een lichtspektakel plaatsvindt en op het dakterras zie je de karakteristieke mozaïeken van Gaudí terug. In Casa Milà bezoek je exposities, kun je het restaurant-café bezoeken en is er een gift shop.

Montserrat

Montserrat ligt in de bergen van Catalonië en is zeker een bezoek waard wanneer je meerdere dagen in Barcelona bent. Vanuit de stad kun je de kloostergemeenschap van Montserrat bezoeken. Voor gelovigen is dit een bijzondere plek, maar ook voor niet-gelovigen is de rust en natuur van Montserrat erg bijzonder. Mensen beweren heilige visies te hebben gehad in Montserrat en ook de heilige graal zou hier gelegen hebben. Je bezoekt de basiliek van Montserrat, waar je onder andere de het beeld van de Maagd van Montserrat vindt, ook wel bekend als de Zwarte Madonna. Je vindt er ook een klooster, het Montserrat Museum en je geniet van de spectaculaire natuur.