De uitdaging achter het fitnessen

Dat sporten verslavend kan zijn, is de laatste paar jaren steeds beter zichtbaar. Onze sociale media staat vol met fitnessfanaten die steeds meer uitdaging zoeken en steeds vaker hun grenzen proberen te verleggen. Zolang het geen negatieve bijwerkingen heeft, is er niks mis met het stellen van nieuwe doelen en fanatiek willen fitnessen. Doordat de mogelijkheden bij het fitnessen oneindig zijn, is er altijd wel iets om in te groeien en beter in te worden. Zo kun je met fitness sterker worden, afvallen, gespierder worden of juist leniger worden. Ook kun je ervoor kiezen om je gezondheid te onderhouden met fitness of je te richten op een specifieke spiergroep. Juist deze mogelijkheden zorgen ervoor dat de fitnesswereld dynamisch blijft en zich regelmatig ontwikkeld. Dit is ook te zijn aan de TechnoGym collectie van fitness Kortrijk. Hier zijn verschillende nieuwe apparaten te vinden die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden en bijdragen aan een gevarieerde training.

Wat doet endorfine?

De reden dat fanatieke sporters de drang voelen om constant hun grenzen te verleggen is het biologische stofje endorfine. Dat sporten gezond is voor ons lichaam, is al heel lang bekend. Overigens is het ook heel gezond voor ons mentale welzijn. Bij het sporten maakt ons lichaam namelijk het geluk stofje endorfine aan. Hier worden we blij en gelukkig van, maar willen we ook steeds meer van aan blijven maken. We willen gelukkiger worden maar vooral ook gelukkig blijven. Door te sporten, maken we dit gevoel aan en worden we in een zekere zin beloofd om te sporten. Vooral omdat endorfine vrij lang in ons system kunnen blijven hangen. Fitness Kortrijk kan dan ook heel goed helpen bij het aanmaken van dit gelukstof doordat het verschillende sportapparaten heeft die het sporten uitdagend maakt.

Zichtbaar Resultaat

Met fitness is het heel goed mogelijk om doel gericht te trainen. Zo willen mannen vaak gespierdere armen, schouders en kuiten, maar willen vrouwen vaak een slankere taille en grotere billen. Al deze groepen kunnen individueel getraind worden waardoor de sporter heel doelgericht gaat trainen. Wanneer de oefeningen juist en regelmatig uitgevoerd worden, is de kans dat het resultaat zichtbaar wordt vrij groot. Als het gewenste resultaat dan behaald is, dan heeft de sporter ook het gewenste doel bereikt en heeft het geloond om te sporten. De sporter is beloond in resultaat. Als eenmaal blijkt hoe goed een resultaat te behalen is, wordt het alleen maar verleidelijker nog meer doelen te stellen die uiteindelijk behaald dienen te worden. Bij fitness Kortrijk staan er verschillende apparaten, worden er verschillende groepslessen gegeven en zijn er voor elk doel personal trainers die kunnen helpen bij behalen van de gewenste doelen. Fitness is hiermee ook heel toegankelijk voor beginners, die juist de motivatie nodig hebben dat het behalen van een doel met zich meebrengt.