Beginnen met dropshippen? 5 praktische tips

1. Zet je verkoopkansen om in deals

Door in te zetten op een goed Customer Relationship Management, kortweg CRM, kan je op één plek al je klantinformatie opslaan. Op deze manier kunnen al je medewerkers zien welke afspraken er met een bepaalde klant gemaakt zijn, welke mails er heen en weer verzonden zijn en welke offertes en facturen er zijn opgemaakt. Deze info is altijd actueel en zorgt ervoor dat je heel precies je ramingen kan voorspellen en je klant wervingskosten kan inschatten. Door in te zetten op CRM vergroot je je verkoopkansen en je winstmarges.

2. Zorg voor een goede klantenservice

Tevreden klanten komen terug en maken reclame voor jouw bedrijf. Inzetten op je klantservice loont dan ook. Je zorgt voor tevreden klanten door een snelle, degelijke service én een groot aanbod aan te bieden. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet voor startende ondernemers. Wanneer je de opstartkosten wat wil beperken of liever niet investeert in opslagruimtes, kan je overwegen om aan dropshipping te doen. Zo kan je je klanten een groot aanbod aan goederen geven én garandeer je hen dat hun bestelling supersnel aan huis geleverd wordt.

3. Laat je ondersteunen

Dropshipping kan pas renderen als alles goed geregeld is. Door te werken met de juiste software behoud je de controle over je verkoop. Zo kan je de voorraad opvolgen, alle nodige gegevens aan elkaar koppelen en op een snelle manier eventuele retourzendingen in orde maken.

4. Maak gebruik van een goede app

Met een degelijke app kan je rapportages opvragen waardoor je een gedetailleerd inzicht krijgt in de orders per product, klant en leverancier. Je kan ook de levertijden en de retourzendingen bekijken. Zo behoud je de volledige controle over de dingen die jij verkoopt. Door je order – en voorraadbeheer en dropshipping te integreren met je boekhouding en CRM heb je altijd inzicht in je bedrijf en klantbehoeften. Door een app te gebruiken kan je deze dingen zelfs op je smartphone checken.

5. Kies het pakket dat bij jou past

Wanneer je succesvol wil dropshippen, kies je best een softwarepakket dat bij jou en de noden van je bedrijf past. Er zijn verschillende formules mogelijk. Bekijk dus zeker alle opties en stel het pakket samen dat helemaal aan jouw noden voldoet.