10 sleutels tot een succesvol dieet

De volgende sleutels kunnen een grote hulp zijn als je op dieet gaat:

  1. Geloof erin! Verhalen van andere kunnen jou helpen om er zelf in te geloven. Zij zijn het levende bewijs dat je echt gewicht kunt verliezen ook al heb je een traag metabolisme.
  2. Begin eraan. Kies een geschikte manier om gewicht te verliezen. Durf  de waarheid over je eigen gewicht en eetgewoontes onder ogen te zien. Dan pas kun je de juiste veranderingen aanbrengen. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar hou vol.
  3. Doe alles op jouw manier. Wil je gewicht verliezen? Kijk dan naar wat voor jou persoonlijk werkt. Iedereen is anders. Wat voor iemand anders wel werkt, werkt daarom nog niet voor jou.
  4. Aanvaard dat je niet altijd alles kunt eten wat je wil. Maak van de nood een deugd. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren. Ook vetarm voedsel kan lekker zijn!
  5. Verbrand de kilo’s. Volg je eetprogramma en hou je gewicht nauw in de gaten. Stel eventueel een bufferzone op van het aantal kilo’s dat je terug mag aankomen. Stel een noodplan op voor als je tegen de risicogrens aangaat, zoals meer oefeningen of stoppen met tussendoortjes.
  6.  Pep jezelf op. Leer de stemmetjes in je hoofd onder controle te houden. Probeer de negatieve stemmen positief te keren. Zo ga je steeds meer geloven in jezelf en het diëten volhouden.
  7. Beweeg. Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om je gewicht stabiel te houden en af te vallen. Je hoeft geen fanatieke sporter te zijn. Regelmatige lichaamsbeweging is al voldoende.
  8. Kijk naar het leven met opgeheven hoofd! Leer om te gaan met de up’s en downs van het leven zonder je toevlucht te zoeken in voedsel.
  9. Haal het beste uit het leven. Zoek een evenwichtige en gezonde levensstijl en pluk de dag.
  10. Samen sterk. Steun van vrienden en familie is essentieel. Een schouderklopje van mensen die in je geloven kan wonderen doen! 

Probeer alles op een positieve manier aan te pakken! Iedereen kan het! Het gaat bovendien om meer dan alleen diëten. De hele levensstijl wordt aangepakt. Om jouw ideale dieet te vinden ga je best naar een specialist, maar deze tips kunnen je helpen om je eigen weg te vinden en erin te geloven.

Lees meer over: afslanken , afvallen , dieet , diëten , vermageren