Waterpokken

Waterpokken of wijnpokken is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door het varicella zostervirus. Waterpokken is één van de zogenaamde kinderziekten. De met vocht gevulde blaasjes die jeuk veroorzaken zijn de meest bekende symptomen.

Laatste waterpokken informatie
 1. Waterpokken

  Waterpokken

  Waterpokken is een van de zogenaamde kinderziekten. Wanneer een kind last heeft van blaasjes op de huid en jeuk is de kans groot dat het om waterpokken gaat.
  lees meer

 2. Behandeling waterpokken

  Behandeling waterpokken

  Hoe kan je waterpokken genezen of behandelen? Dit artikel vertelt je meer over het genezingsproces van de waterpokken.
  lees meer

 3. Gevolgen waterpokken

  Gevolgen waterpokken

  Waterpokken is een vervelende ziekte, wat kunnen de gevolgen of complicaties zijn van een besmetting met windpokken of wijnpokken?
  lees meer

 4. Oorzaken waterpokken

  Oorzaken waterpokken

  Hoe komt het dat je windpokken krijgt? Wat zorgt er voor dat je een besmetting oploopt? Lees hier meer over de oorzaken van deze kinderziekte.
  lees meer

 5. Symptomen waterpokken

  Symptomen waterpokken

  Wat zijn de symptomen of ziekteverschijnselen van deze kinderziekte? Blaasjes, jeuk en hoesten? Lees er alles over in dit artikel.
  lees meer

 6. zona of gordelroos

  Zona of gordelroos

  Zona of gordelroos wordt veroorzaakt door een reactivatie van het Varicella zoster-virus. Lees hier meer over deze vervelende aandoening.
  lees meer

 7. Waterpokken voorkomen

  Waterpokken voorkomen

  Waterpokken is een vervelende aandoening, kan je deze ziekte ook voorkomen? Wat kan je doen om deze ziekte te vermijden?
  lees meer

Interessante video's