Vetten

Vetten zijn voedingsstoffen die grotendeels uit triglyceriden bestaan. Vetten kunnen we opdelen in twee grote groepen: verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Transvetten vormen een kleinere groep maar zijn wel het meest schadelijk.

Laatste vetten informatie
 1. Waarin vind je omega 3-vetzuren?

  Waarin vind je omega 3-vetzuren?

  Omega 3-vetzuren behoren tot de gezonde groep vetten. Maar in welke voedingsproducten zal je ze precies aantreffen?
  lees meer

 2. Vetten

  Vetten

  Vetten, iedereen kent het woord wel, maar wat zijn het precies? In deze tekst kom je te weten welke vetten er zoal bestaan.
  lees meer

 3. Verzadigde vetten

  Verzadigde vetten

  Verzadigde vetten zijn schadelijk voor de gezondheid. Maar wat zijn verzadigde vetten eigenlijk en wat zijn de effecten ervan?
  lees meer

 4. Transvetten

  Transvetten

  Transvetten zijn onverzadigde vetten, die bewerkt zijn en daardoor schadelijke eigenschappen hebben. In deze tekst kom je er meer over te weten.
  lees meer

 5. Onverzadigde vetten

  Onverzadigde vetten

  Onverzadigde vetten worden ook wel goede vetten genoemd. Ze verlagen namelijk je cholesterol. Welke voedingsmiddelen bevatten onverzadigde vetten?
  lees meer

 6. Verschil onverzadigde en verzadigde vetten

  Verschil onverzadigde en verzadigde vetten

  Verzadigde vetten zijn zogenaamde slechte vetten en onverzadigde vetten zijn goede vetten. Leer hier wat precies de verschillen zijn tussen de twee.
  lees meer

 7. Omega 3-vetzuren

  Omega 3-vetzuren

  Omega 3-vetzuren zijn vetzuren die een positieve invloed hebben op je gezondheid. Je vindt ze onder meer terug in vette vis.
  lees meer

Interessante video's