Rokerslong (copd)

Rokerslong of COPD is een overkoepelende term voor verschillende longziektes (longemfyseem en chronische bronchitis) die vaak voorkomen bij rokers. Het voornaamste symptoom van COPD  is een obstructie van de luchtwegen, waardoor het ademen bemoeilijkt wordt.

Laatste rokerslong (copd) informatie
 1. Video: Wat is COPD?

  Video: Wat is COPD?

  COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem en is een aandoening van de longen. Het komt...
  lees meer

 2. Oorzaak van COPD

  Oorzaak van COPD

  De belangrijkste oorzaak van rokerslong of COPD is roken. Maar hoe zit dat precies? Op welke manier leidt roken tot COPD?
  lees meer

 3. Symptomen van COPD of rokerslong

  Symptomen van COPD of rokerslong

  COPD of rokerslong wordt vaak pas in een laat stadium herkend. Wat zijn precies de symptomen waaraan je rokerslong kan herkennen?
  lees meer

 4. Behandeling van COPD

  Behandeling van COPD

  COPD of rokerslong beschadigt de longen zo erg dat het niet te genezen is. De behandeling is er steeds op gericht de symptomen onder controle te houden.
  lees meer

 5. Hoe COPD voorkomen?

  Hoe COPD voorkomen?

  De belangrijkste manier om COPD of rokerslong te voorkomen is stoppen met roken. Lees hier meer over de preventie van rokerslong.
  lees meer

 6. Rokerslong (COPD)

  Rokerslong (COPD)

  Een rokerslong of COPD slaat op verschillende longproblemen die het gevolg zijn van roken. In dit artikel kom je meer te weten over COPD.
  lees meer

Interessante video's