Obesitas

Men spreekt van obesitas of zwaarlijvigheid wanneer de vetreserves van het lichaam buiten proporties treden en schadelijk zijn voor de algemene gezondheid van de persoon. Wanneer je een BMI van 30 of meer hebt, heb je obesitas of ben je zwaarlijvig. Obesitas kan zware gevolgen hebben voor de gezondheid, suikerziekte, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten zijn slecht enkele van de risico's die zwaarlijvige personen lopen.

Laatste obesitas informatie
 1. Leververvetting, een gevolg van obesitas

  Leververvetting, een gevolg van obesitas

  Leververvetting ontstaat als de cellen van de lever te veel vet in zich hebben opgenomen. Het kan een gevolg zijn van obesitas.
  lees meer

 2. Obesitas

  Obesitas

  Obesitas lijkt wel de moderne aandoening bij uitstek. Zwaarlijvigheid is niet zonder risico's, dit artikel vertelt je meer over zwaarlijvigheid of obesitas.
  lees meer

 3. Behandeling obesitas

  Behandeling obesitas

  Eens je obees bent is het zaak om zo snel mogelijk een gezond gewicht te bereiken, wat kan je doen aan zwaarlijvigheid? Hoe kan je obesitas behandelen?
  lees meer

 4. Gevolgen obesitas

  Gevolgen obesitas

  Obesitas is niet zonder gevolgen, mensen met zwaar overgewicht lopen wel degelijk de nodige gezondheidsrisico's, dit artikel vertelt je meer over de...
  lees meer

 5. Kinderen en obesitas

  Kinderen en obesitas

  Ook kinderen blijven in onze maatschappij niet gespaard van overgewicht. Obesitas bij kinderen blijkt voor velen een probleem. Dit artikel vertelt je meer...
  lees meer

 6. Morbide obesitas

  Morbide obesitas

  Wanneer de gezondheidsrisico's van overgewicht te groot worden spreekt men over morbide obesitas. Lees hier meer over morbide obesitas.
  lees meer

 7. Obesitas voorkomen

  Obesitas voorkomen

  Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook bij zwaarlijvigheid is dat het geval. In dit artikel kan je enkele tips vinden die je helpen om overgewicht te...
  lees meer

 8. Oorzaken obesitas

  Oorzaken obesitas

  Wat zijn de oorzaken van corpulentie of overgewicht? Wordt je vanzelf dik of zijn er wel degelijk oorzaken die aan de basis van overgewicht liggen?
  lees meer

 9. Risicofactoren obesitas

  Risicofactoren obesitas

  Er zijn een aantal factoren die het risico op zwaarlijvigheid aanzienlijk vergroten. Lees in dit artikel over de riscofactoren van obesitas.
  lees meer

 10. Symptomen obesitas

  Symptomen obesitas

  Hoe weet je of je echt met overgewicht te kampen hebt, wat zijn zoal de symptomen van obesitas? Dit artikel vertelt je waaraan je kan herkennen of je...
  lees meer

Interessante video's