Misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken zijn signalen van ons lichaam die aangeven dat er iets mis is. Misselijkheid is een onaangenaam gevoel dat vaak gepaard gaat met overtollig zweten, rillingen, bleek worden en eventueel maagpijn. Met braken of overgeven probeert ons lichaam ongewenste voedingsstoffen of voorwerpen uit de maag te verwijderen.

Laatste misselijkheid en braken informatie
 1. Overgeven of braken: hoe gebeurt het?

  Overgeven of braken: hoe gebeurt het?

  Braken of overgeven is een reflex waarmee ons lichaam de maag probeert te ledigen via de mond. Lees hier meer over dit fenomeen.
  lees meer

 2. Behandeling misselijkheid en overgeven

  Behandeling misselijkheid en overgeven

  Misselijkheid en overgeven zijn onaangename maar meestal vrij onschuldige symptomen. Wanneer komen ze voor en wat kan je er tegen doen?
  lees meer

 3. Misselijkheid en braken

  Misselijkheid en braken

  Misselijkheid en braken zijn 2 onaangename ervaringen, beide zijn vaak symptomen van diverse aandoeningen en ziektes. Lees er hier meer over.
  lees meer

 4. Misselijkheid en braken bij chemotherapie

  Misselijkheid en braken bij chemotherapie

  Chemotherapie brengt heel wat neveneffecten met zich mee, misselijkheid en braken maken daar deel van uit. Dit artikel vertelt je er meer over.
  lees meer

 5. Misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap

  Misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap

  Misselijkheid en vooral ochtendmisselijkheid is een veel voorkomende klacht tijdens de eerste maanden van de zwangerschap, dit artikel vertelt je er alles over.
  lees meer

 6. Oorzaken misselijkheid en braken

  Oorzaken misselijkheid en braken

  Misselijkheid en braken zijn symptomen van allerlei ziekten en aandoeningen, dit artikel zet even de mogelijke oorzaken op een rijtje.
  lees meer

 7. Overgeven of braken bij kinderen

  Overgeven of braken bij kinderen

  Kinderen hebben sneller de neiging om over te geven dan volwassenen. Dit artikel vertelt je meer over overgeven en braken bij kinderen.
  lees meer

Interessante video's