Menopauze

De menopauze, ook wel overgang genoemd, is een verschijnsel dat zich voordoet bij oudere vrouwen. Tijdens de menopauze stoppen de eierstokken met het produceren van oestrogenen of vrouwelijk hormoon en verdwijnt de menstruatie. De veranderende hormoonhuishouding kan zorgen voor de bekende opvliegers of hartkloppingen.

Laatste menopauze informatie
 1. Menopauze

  Menopauze

  De menopauze van de vrouw roept heel wat vragen op, wat is het precies? Wat kan je er aan doen? Wat doet de dit met het lichaam van een vrouw?
  lees meer

 2. Behandeling menopauze

  Behandeling menopauze

  Iedere vrouw wordt vroeg of laat geconfronteerd met de menopauze. De menopauze zelf moet niet behandelt worden, de symptomen en verschijnselen verdienen soms...
  lees meer

 3. Complicaties menopauze

  Complicaties menopauze

  De menopauze is een ingrijpende gebeurtenis voor het vrouwenlichaam, het lichaam krijgt het hard te verduren en er kunnen enkele complicaties optreden.
  lees meer

 4. Levensstijl aanpassen in menopauze

  Levensstijl aanpassen in menopauze

  Wat kan je doen om de symptomen van de menopauze te verminderen? In dit artikel kan je enkele tips vinden die het leven tijdens de menopauze kunnen...
  lees meer

 5. Oorzaken menopauze

  Oorzaken menopauze

  Wat zorgt er voor dat vrouwen in de menopauze terechtkomen? Dit artikel vertelt je meer over dit fenomeen waar ouder wordende vrouwen mee te kampen krijgen.
  lees meer

 6. Symptomen menopauze

  Symptomen menopauze

  Hoe merk je als vrouw dat je in de overgang zit? Wat zijn de symptomen van deze periode uit het leven van een vrouw?
  lees meer

 7. Verloop van de menopauze

  Verloop van de menopauze

  De menopauze vindt niet van de ene dag op de andere plaats, de overgang is een proces dat voor iedere vrouw verschillend is.
  lees meer

 8. Vervroegde overgang

  Vervroegde overgang

  Wanneer een vrouw voor haar 40ste in de overgang terecht komt is er sprake van een premature of vervroegde menopauze. Lees hier meer over dit fenomeen.
  lees meer

Interessante video's