Maagballon

Een maagballon is letterlijk een ballon in de maag de er voor moet zorgen dat de maag verkleind. Het voordeel aan een maagballon is dat er geen echte operatie nodig is, de ballon wordt via een kijkbuis in de maag ingebracht en daarna gevuld met een zoutoplossing.

Laatste maagballon informatie
 1. Maagballon

  Maagballon

  Wanneer een maagverkleinende operatie (nog) geen optie is, kan een maagballon een alternatief bieden. Een ballon verkleint de maag waardoor je minder eetlust...
  lees meer

 2. Complicaties maagballon

  Complicaties maagballon

  Een maagballon is een vreemd voorwerp in de maag, dat kan tot complicaties leiden, lees hier meer over de mogelijke gevolgen van een maagballon.
  lees meer

 3. Na de plaatsing van de maagballon

  Na de plaatsing van de maagballon

  Waar moet je op letten na de plaatsing van een maagballon? Dit artikel geeft je enkele tips die je kunnen helpen in de eerste dagen en weken na de plaatsing...
  lees meer

 4. Plaatsing maagballon

  Plaatsing maagballon

  Wat houdt de plaatsing van een maagballon precies in? In dit artikel kan je meer lezen over de plaatsing van de ballon in de maag.
  lees meer

 5. Verwijdering maagballon

  Verwijdering maagballon

  Een maagballon is een tijdelijke oplossing tegen overgewicht, na verloop van tijd moet de ballon worden verwijderd. Lees hier meer over deze verwijdering.
  lees meer

 6. Voor- en nadelen maagballon

  Voor- en nadelen maagballon

  Is een maagballon laten plaatsen iets voor u? Dit artikel zet even de voordelen en de nadelen van een maagballon op een rijtje.
  lees meer

 7. Wie komt in aanmerking voor een maagballon?

  Wie komt in aanmerking voor een maagballon?

  Niet iedereen komt in aanmerking voor een maagballon, hoe kan ik weten of ik in aanmerking kom voor een maagballon? Lees er alles over in dit artikel.
  lees meer

Interessante video's