Lopen

Lopen is de ideale sport om aan je wekelijkse portie beweging te komen. Om te lopen heb je geen dure uitrusting nodig, enkel een paar goede loopschoenen en gemakkelijke (sport)kledij. Lees hier alles wat je moet weten over lopen.

Laatste lopen informatie
 1. Start to Run

  Start to Run

  Beginnen met lopen is niet altijd gemakkelijk, met behulp van een start to run schema kan je op een verantwoorde manier beginnen met lopen.
  lees meer

 2. Blessures bij het lopen

  Blessures bij het lopen

  Lopen is helaas een blessuregevoelige sport, lopen belast onze spieren, pezen en gewrichten. Dit artikel geeft je een overzicht van enkele veelvoorkomende...
  lees meer

 3. Loopschoenen kopen

  Loopschoenen kopen

  Als je veel loopt zijn goede loopschoenen belangrijk, waar moet je op letten bij de aankoop van loopschoenen?
  lees meer

 4. Lopen: beginnersfouten

  Lopen: beginnersfouten

  Iedereen die enthousiast met lopen begint zal zich wel schuldig maken aan 1 of meerdere beginnersfouten. Lees in dit artikel alles over beginnersfouten...
  lees meer

 5. Beginnen met lopen

  Beginnen met lopen

  De start to run programma's zijn populairder dan ooit, iedereen wil beginnen met lopen. Wat moet je weten als je wil beginnen met lopen? Lees het hier.
  lees meer

 6. Looptechniek

  Looptechniek

  Een goede looptechniek tijdens het lopen is belangrijk om efficiƫnt te lopen en jezelf tegen blessures te beschermen. Dit artikel bespreekt de basis van...
  lees meer

 7. Opwarming voor het lopen

  Opwarming voor het lopen

  Om blessures te voorkomen is een goede opwarming of warming-up zeer belangrijk. De opwarming bereidt je lichaam voor op een zware inspanning.
  lees meer

 8. Steken in je zij tijdens het lopen?

  Steken in je zij tijdens het lopen?

  Steken in de zij zijn een veel voorkomend verschijnsel bij lopers, zeker beginnende lopers zullen hier wel eens mee geconfronteerd worden. Lees hier meer...
  lees meer

 9. Tips om de afstanden die je loopt te vergroten

  Tips om de afstanden die je loopt te vergroten

  Recreatief lopen gaat meestal niet over hoe snel je loopt, maar over hoe ver je loopt. Hoe kan je de afstand die je loopt vergroten?
  lees meer

 10. Veiligheid bij het lopen

  Veiligheid bij het lopen

  Lopen is niet zonder risico's dit artikel geeft je meer informatie over veiligheid tijdens het lopen. Waar moet je op letten?
  lees meer

Interessante video's