Longontsteking

Longontsteking, ook wel pneumonie genoemd, is een ontsteking van het longweefsel en de longblaasjes.Longontsteking kan zowel door virussen, bacteriën en irriterende stoffen veroorzaakt worden. Longontsteking is een vrij ernstige aandoening maar kan in de meeste gevallen goed behandeld worden.

Laatste longontsteking informatie
 1. Zou het longontsteking kunnen zijn?

  Zou het longontsteking kunnen zijn?

  Wat is precies het verschil tussen een longontsteking en een verkoudheid of gewone griep? Lees hier meer over hoe je de symtomen van elkaar kan onderscheiden.
  lees meer

 2. Longontsteking

  Longontsteking

  Longontsteking is, het woord zegt het zelf, een ontsteking van de longen. Wat moet je precies weten over deze aandoening? Lees er hier alles over.
  lees meer

 3. Behandeling en genezing longontsteking

  Behandeling en genezing longontsteking

  Wat moet je doen om longontsteking te behandelen? Dit artikel zet even de manieren om longontsteking te genezen op een rijtje.
  lees meer

 4. Complicaties longontsteking

  Complicaties longontsteking

  Longintsteking is een ernstige aandoening die zeker bij een zwakke gezondheid voor complicaties kan zorgen. Lees hier meer over de meest voorkomende...
  lees meer

 5. Longontsteking bij baby’s en kinderen

  Longontsteking bij baby’s en kinderen

  Kinderen en vooral baby's zijn vatbaarder voor longontstekingen dan volwassenen. Dit artikel vertelt je meer over pneumonie bij baby's en kinderen.
  lees meer

 6. Longontsteking voorkomen

  Longontsteking voorkomen

  Ook bij longontsteking geldt: beter voorkomen dan genezen. Wat kan je doen om deze ziekte te vermijden? Leer er hier meer over.
  lees meer

 7. Oorzaak longontsteking

  Oorzaak longontsteking

  Hoe komt het dat iemand longontsteking krijgt? wat is de oorzaak van deze aandoening? Dit artikel vertelt je er alles over.
  lees meer

 8. Primaire en secundaire longontsteking

  Primaire en secundaire longontsteking

  Er kunnen 2 soorten pneumonie onderscheiden worden, de primaire en secundaire pneumonie. Dit artikel vertelt je meer over deze 2 soorten.
  lees meer

 9. Symptomen longontsteking

  Symptomen longontsteking

  Hoe weet ik of ik of mijn kind longontsteking heb? Wat zijn de symptomen of ziekteverschijnselen van deze ziekte? Dit artikel zet ze even op een rijtje.
  lees meer

Interessante video's