Koorts

Koorts is een reactie van ons lichaam om zich te beschermen tegen ziekten. Koorts is een verhoging van de lichaamstemperatuur. Bij mensen spreken we van koorts vanaf een lichaamstemperatuur van 38 graden.

Laatste koorts informatie
 1. Behandeling koorts

  Behandeling koorts

  Wat moet je doen als je vastgesteld hebt dat je koorts hebt? In dit artikel wordt er uitgelegd wat je best kan doen als je koorts hebt.
  lees meer

 2. Hoe koorts meten?

  Hoe koorts meten?

  Om zeker te weten of jij of je kind koorts hebben moet je je temperatuur meten. Hoe en waar kan je koorts meten? Dit artikel vertelt je meer over het meten...
  lees meer

 3. Koorts

  Koorts

  Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over koorts. Koorts is een verdedigingsmechanisme van ons lichaam tegen infecties.
  lees meer

 4. Koorts bij kinderen

  Koorts bij kinderen

  Kinderen ontwikkelen vaker en sneller koorts dan volwassenen. Iedere ouder moet dan weten wat precies gedaan wanneer zijn kind te maken heeft met koorts.
  lees meer

 5. Koortsstuipen

  Koortsstuipen

  Koortsstuipen of stuipen kunnen jonge ouders de stuipen op het lijf jagen. Kinderen die hoge koorts ontwikkelen kunnen stuipen ontwikkelen, dit artikel...
  lees meer

 6. Oorzaken koorts

  Oorzaken koorts

  Dit artikel vertelt je meer over de oorzaak van koorts, wat zorgt er voor dat ons lichaam een te hoge temperatuur bereikt?
  lees meer

 7. Symptomen koorts

  Symptomen koorts

  Koorts op zich is eigenlijk een symptoom, maar ook koorts heeft symptomen. Dit artikel vertelt je alles over de symptomen van een temperatuursverhoging.
  lees meer

Interessante video's