Hyperthyreoïdie

Hyperthyreoïdie is de wetenschappelijke benaming voor een overactieve schildlklier. Als je lijdt aan hyperthyreoïdie, komt er te veel schildklierhormoon in je bloed terecht. Hyperthyreoïdie is geen ziekte, maar een symptoom van een ziekte. De meest voorkomende oorzaak van hyperthyreoïdie is de ziekte van Graves.

Laatste hyperthyreoïdie informatie
 1. Hyperthyreoïdie of overactieve schildklier

  Hyperthyreoïdie of overactieve schildklier

  Hyperthyreoïdie is een te snel werkende schildklier, waardoor er te veel schildklierhormoon in je bloed geraakt. Hier lees je meer over hyperthyreoïdie.
  lees meer

 2. Symptomen hyperthyreoïdie

  Symptomen hyperthyreoïdie

  Hoe kan je een overactieve schildklier of hyperthyreoïdie herkennen? Hier lees je meer over de symptomen van hyperthyreoïdie.
  lees meer

 3. Oorzaken hyperthyreoïdie

  Oorzaken hyperthyreoïdie

  Een overactieve schildklier of hyperthyreoïdie leidt tot te veel schildklierhormoon in je bloed. Maar wat zijn de oorzaken van een te snel werkende...
  lees meer

 4. Behandeling hyperthyreoïdie

  Behandeling hyperthyreoïdie

  Hyperthyreoïdie leidt niet altijd tot klachten, maar kan best wel tijdig behandeld worden. Hier lees je wat de juiste behandeling is voor hyperthyreoïdie.
  lees meer

 5. Ziekte van Graves

  Ziekte van Graves

  De ziekte van Graves is een auto-immuunziekte en een van de belangrijkste oorzaken van hyperthyreoïdie. Lees er meer over in deze tekst.
  lees meer

Interessante video's