Hersenvliesontsteking

Wanneer het hersenvlies ontstoken geraakt door een virus of bacterie, spreken we van hersenvliesontsteking of meningitis. Hersenvliesontsteking is een ernstige aandoening en vereist dringende behandeling.

Laatste hersenvliesontsteking informatie
 1. Hersenvliesontsteking

  Hersenvliesontsteking

  Hersenvliesontsteking of meningitis, iedereen weet wel dat het gevaarlijk is, maar wat is het precies? Leer er meer over in deze tekst.
  lees meer

 2. Behandeling hersenvliesontsteking

  Behandeling hersenvliesontsteking

  Hersenvliesontsteking is een ernstige aandoening die zo snel mogelijk behandeld moet worden. In deze tekst lees je wat de geschikte behandeling is voor...
  lees meer

 3. Complicaties hersenvliesontsteking

  Complicaties hersenvliesontsteking

  Dat hersenvliesontsteking een ernstige aandoening is, is bekend. Maar welke complicaties kunnen er precies optreden bij meningitis?
  lees meer

 4. Oorzaken hersenvliesontsteking

  Oorzaken hersenvliesontsteking

  Hersenvliesontsteking of meningitis kan veroorzaakt worden door virussen of bacteriën. Deze tekst vertelt welke dat kunnen zijn.
  lees meer

 5. Symptomen hersenvliesontsteking of meningitis

  Symptomen hersenvliesontsteking of meningitis

  Hoe kan je meningitis herkennen? Wat zijn precies de kenmerken van hersenvliesontsteking? Hier vind je de symptomen van de aandoening.
  lees meer

 6. Vaccin tegen meningitis of hersenvliesontsteking

  Vaccin tegen meningitis of hersenvliesontsteking

  Tegen een aantal bacteriën die hersenvliesontsteking veroorzaken, bestaat een vaccin. In deze tekst lees je welke vaccins er bestaan.
  lees meer

Interessante video's