Hartaanval

Een hartaanval of hartinfarct is een medisch probleem dat zware gevolgen kan hebben. Doordat de bloeddoorstroom naar het hart geblokkeerd wordt, sterft een deel van het hart af, waardoor dit te weinig zuurstof krijgt. Als er niet snel wordt ingegrepen, heeft de hartaanval blijvende letsels en zelfs de dood tot gevolg.

Laatste hartaanval informatie
 1. Hartaanval

  Hartaanval

  Een hartaanval of hartinfarct is het onderbreken van de bloedstroom naar het hart, wat ernstige gevolgen heeft. Hier lees je welke gevolgen dat zijn.
  lees meer

 2. Symptomen van een hartaanval

  Symptomen van een hartaanval

  Het is belangrijk de symptomen van een hartaanval zo snel mogelijk te herkennen, zodat er hulp geboden kan worden. Hier lees je hoe je een hartinfarct kan...
  lees meer

 3. Oorzaken van een hartaanval

  Oorzaken van een hartaanval

  De belangrijkste oorzaak van een hartaanval is aderverkalking, het fenomeen waarbij plaque wordt opgestapeld tegen de binnenwanden van de aders.
  lees meer

 4. Voorkomen van een hartaanval

  Voorkomen van een hartaanval

  Je kan een aantal maatregelen nemen om het risico op een hartaanval te verkleinen. Hier lees je wat je kan doen om een hartinfarct te voorkomen.
  lees meer

 5. Behandeling van een hartaanval

  Behandeling van een hartaanval

  Een hartaanval kan best zo snel mogelijk behandeld worden, ook na de hartaanval is een behandeling noodzakelijk. Deze tekst vertelt je er meer over.
  lees meer

Interessante video's