Gastric bypass

Gastric bypass is het operatief kleiner maken van de maag en het omleggen van het spijsverteringskanaal. Deze operatie heeft als doel de patient gewicht te laten verliezen. De ingreep is vrij drastisch en niet zonder risico's. De maag wordt soms tot 10% van zijn oorspronkelijke omvang verkleind.

Laatste gastric bypass informatie
 1. Dumping na gastric bypass

  Dumping na gastric bypass

  Dumping is een van de vervelende complicaties die mogelijk zijn na een gastric bypass, wat is dumping precies en wat kan je er aan doen?
  lees meer

 2. Gastric bypass, maagverkleining

  Gastric bypass, maagverkleining

  Wat is een gastric bypass of maagomleiding nu precies? Dit artikel vertelt je precies wat je moet weten over deze operatie.
  lees meer

 3. Complicaties gastric bypass

  Complicaties gastric bypass

  Een gastric bypass is een ingreep die niet zonder risico's is, in dit artikel kan je lezen wat de meest voorkomende complicaties zijn die bij een gastric...
  lees meer

 4. Afvallen met gastric bypass

  Afvallen met gastric bypass

  Iedereen wil afvallen, soms luk het niet om via een gewoon dieet af te vallen, dan is een gastric bypass misschien een oplossing.
  lees meer

 5. Eten na een gastric bypass

  Eten na een gastric bypass

  Na een gastric bypass is eten niet meer zo vanzelfsprekend, je zal je eetgewoontes drastisch moeten aanpassen aan je nieuwe maag en darmen. Dit artikel...
  lees meer

 6. Gastric bypass, de operatie

  Gastric bypass, de operatie

  Wat houdt een gastric bypass operatie precies in? Waar mag je je aan verwachten als je een operatieve maagverkleining laat doen?
  lees meer

 7. Voorbereiding gastric bypass

  Voorbereiding gastric bypass

  Een maagverkleining is een zware ingreep en kan je niet zomaar ondergaan, wat moet je zoal doen vooraleer je een gastric bypass kan ondergaan?
  lees meer

 8. Wie komt in aanmerking voor een maagverkleining?

  Wie komt in aanmerking voor een maagverkleining?

  Niet iedereen mag zomaar een maagverkleining ondergaan, omdat het gaat om een serieuze ingreep moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te...
  lees meer

Interessante video's