Fundering

Bij de bouw van een nieuwe woning, is de fundering een van de eerste belangrijke stappen. Je kan best op voorhand goed nadenken over voor welke fundering je gaat kiezen. In deze artikels lees je meer over welke soort funderingen er bestaan en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Laatste fundering informatie
 1. Waar moet je op letten bij het aanleggen van een fundering?

  Waar moet je op letten bij het aanleggen van een fundering?

  Als je gaat bouwen, is het belangrijk op voorhand goed na te denken over het soort fundering dat je gaat gebruiken. Lees er hier meer over.
  lees meer

 2. Richtlijnen voor het gebruik van gewapend beton voor funderingen

  Richtlijnen voor het gebruik van gewapend beton voor funderingen

  Gewapend beton is beton waarin ander materiaal verwerkt is. Omwille van zijn sterkte wordt het vaak gebruikt voor funderingen. Lees er hier meer over.
  lees meer

 3. Algemene funderingsplaat

  Algemene funderingsplaat

  De algemene funderingsplaat of zwevende vloerplaat is een soort fundering dat bestaat uit een vloerplaat van gewapend beton die rechtstreeks boven de...
  lees meer

 4. Funderingen

  Funderingen

  De funderingen zijn een belangrijk onderdeel van de ruwbouw. Het vangt namelijk het gewicht van je huis op. Lees hier meer over de funderingen.
  lees meer

 5. Strookfunderingen

  Strookfunderingen

  Strookfundering bestaat uit betonnen stroken, aangelegd in de gleuven in de bouwgrond. In deze tekst kom je er meer over te weten.
  lees meer

 6. Soorten funderingen

  Soorten funderingen

  Een fundering is een betonnen constructie die het gewicht van een gebouw opvangt. Er bestaan verschillende soorten. Lees er meer over in deze tekst.
  lees meer

Interessante video's