Depressie

Een depressie is een psychische aandoening of stemmingsstoornis waarbij de patiënt voortdurend neerslachtig en "down" is. Een depressie is een donkere en sombere periode waar je zo snel mogelijk uit moet.

Laatste depressie informatie
 1. Bipolaire stoornis

  Bipolaire stoornis

  Een bipolaire stoornis of manische depressie is een ernstige psychische aandoening. Lees in deze tekst meer over een bipolaire stoornis.
  lees meer

 2. Depressie

  Depressie

  Een depressie is een ziekte waarbij de patiënt zich erg verdrietig en ongelukkig voelt en zijn interesse in de wereld rond zich verliest.
  lees meer

 3. Antidepressiva

  Antidepressiva

  Antidepressiva zijn de meest gebruikte medicijnen ter behandeling van een depressie. Ze verminderen de symptomen van een depressie.
  lees meer

 4. Behandeling depressie

  Behandeling depressie

  Is een depressie te behandelen en zo ja, hoe doe je het dan? In dit artikel staat beschreven hoe je een depressie kan behandelen.
  lees meer

 5. Bipolaire of manisch-depressieve stoornis

  Bipolaire of manisch-depressieve stoornis

  Een bipolaire stoornis of manisch-depressieve stoornis is een ziekte die gekenmerkt wordt door episodes van depressieve en episodes van manische symptomen.
  lees meer

 6. Dysthyme stoornis

  Dysthyme stoornis

  Een dysthyme stoornis is een soort van lichte vorm van depressie, die chronisch is. Dit artikel geeft je een beeld van wat zo’n sythyme stoornis precies...
  lees meer

 7. Kinderen en depressie

  Kinderen en depressie

  Ook kinderen kunnen een depressie krijgen. In deze tekst lees je hoe je een depressie bij een kind kan herkennen en wat je kan doen om het te helpen.
  lees meer

 8. Oorzaken depressie

  Oorzaken depressie

  De precieze oorzaak van een depressie is moeilijk te achterhalen, meestal gaat het om een combinatie van een aantal factoren.
  lees meer

 9. Postnatale depressie

  Postnatale depressie

  Meer dan 10% van de vrouwen krijgt na de bevalling te maken met een postnatale of postpartumdepressie, maar wat is dit precies?
  lees meer

 10. Seizoensgebonden depressie of winterdepressie

  Seizoensgebonden depressie of winterdepressie

  Een winterdepressie of seizoensgebonden depressie is een depressie die je enkel krijgt in het winterseizoen. Kom er hier meer over te weten.
  lees meer

 11. Symptomen depressie

  Symptomen depressie

  Wat voel je precies als je depressief bent? En zijn er ook lichamelijke klachten? In deze tekst kom je te weten wat de symptomen zijn van een depressie.
  lees meer

 12. Verschillende soorten depressie

  Verschillende soorten depressie

  Naast de gewone vorm van depressie, bestaan er ook enkele speciale vormen van depressie. Hier lees je welke dat zijn.
  lees meer

Interessante video's