Cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof waar een heuse taboe rond heerst. Cholesterol is in tegenstelling tot wat veel mensen denken een levensnoodzakelijke stof die nodig is voor een goede werking van ons lichaam. Een te hoge cholesterol is echter schadelijk voor het lichaam.

Laatste cholesterol informatie
 1. Verlaag je cholesterol met een aangepast dieet

  Verlaag je cholesterol met een aangepast dieet

  Een cholesterolverlagend dieet volgen kan in hoge mate bijdragen tot het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in het lichaam. In deze tekst lees je meer.
  lees meer

 2. Cholesterol

  Cholesterol

  Iedereen kent het woord cholesterol wel, maar weet je ook wat het precies betekent? Dit artikel vertelt je meer over cholesterol.
  lees meer

 3. 5 tips om je cholesterol te verlagen

  5 tips om je cholesterol te verlagen

  Een te hoge cholesterol kan schadelijk zijn voor het lichaam. Dit artikel geeft je 5 tips hoe je cholesterol kan verlagen.
  lees meer

 4. Cholesterol: slechte gewoonten

  Cholesterol: slechte gewoonten

  Een te hoge cholesterol wordt vaak veroorzaakt door slechte voedingsgewoonten. Lees hier meer over gewoonten die je cholesterolgehalte doen toenemen.
  lees meer

 5. Cholesterolverlagend dieet

  Cholesterolverlagend dieet

  Wanneer je te kampen hebt met een te hoge cholesterol kan je baat hebben bij een cholesterolverlagend dieet. Dit artikel vertelt je meer over zo'n dieet.
  lees meer

 6. Gevolgen hoge cholesterol

  Gevolgen hoge cholesterol

  We weten ondertussen dat te hoge cholesterol slecht is voor de gezondheid, maar wat zijn precies de gevolgen van te hoge cholesterol?
  lees meer

 7. Medicijnen tegen hoge cholesterol

  Medicijnen tegen hoge cholesterol

  Welke medicijnen zijn er beschikbaar om cholesterol te verlagen? Dit artikel geeft je een overzicht van de bekendste middelen tegen cholesterol.
  lees meer

 8. Risicofactoren hoge cholesterol

  Risicofactoren hoge cholesterol

  Niet iedereen loopt een even groot risico op een te hoge cholesterol, dit artikel zet even de risicofactoren op een rijtje.
  lees meer

Interessante video's