Beroerte

Een beroerte of cerebrovasculair accident (CVA) ontstaat wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen verstoord wordt. Als de bloedtoevoer beperkt wordt of gestopt is, zullen er hersencellen afsterven, wat tot hersenschade leidt en zonder behandeling zelfs tot de dood.

Laatste beroerte informatie
 1. Behandeling van een beroerte

  Behandeling van een beroerte

  Een beroerte is een ernstige aandoening. De behandeling ervan gebeurt altijd in het ziekenhuis. Lees in deze tekst meer over de behandeling van een beroerte.
  lees meer

 2. Beroerte

  Beroerte

  Een beroerte is een aandoening die ontstaat doordat de bloedtoevoer naar de hersenen verstoord is. Het leidt tot hersenschade en onbehandeld zelfs tot de dood.
  lees meer

 3. Symptomen van een beroerte

  Symptomen van een beroerte

  Het is belangrijk dat je de symptomen van een beroerte zo snel mogelijk kan herkennen. Als je de waarschuwingssignalen herkent, kan een beroerte vaak...
  lees meer

 4. Oorzaken van een beroerte

  Oorzaken van een beroerte

  Wat zijn de oorzaken van een beroerte? Hoe ontstaat een cerebrovasculair accident? Je leest het in dit artikel.
  lees meer

 5. Behandeling van een beroerte

  Behandeling van een beroerte

  Een beroerte is een ernstige aandoening die best zo snel mogelijk behandeld wordt. Een goede behandeling kan hersenschade beperken of voor een stuk vermijden.
  lees meer

 6. Beroerte voorkomen

  Beroerte voorkomen

  Je kan een aantal maatregelen nemen om het risico op een beroerte te beperken. Lees hier wat je kan doen om een beroerte te voorkomen.
  lees meer

Interessante video's