Astma

Astma is een langdurende aandoening van de luchtwegen. Een astma-aanval treedt meestal op na een prikkeling of allergische reactie, ook een verkoudheid of een zware inspanning kan leiden tot een astma-aanval.

Laatste astma informatie
 1. Astma genezen

  Astma genezen

  Kan je astma genezen of behandelen? Welke geneesmiddelen zijn er tegen astma? Dit artikel vertelt je er meer over.
  lees meer

 2. Astma

  Astma

  Astma is een vervelende, haast ongeneeslijke aandoening. Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over deze chronische aandoening.
  lees meer

 3. Astma bij kinderen

  Astma bij kinderen

  Kinderen hebben vaak last van astma, ongeveer 10 procent van de kinderen zouden last hebben van deze aandoening aan de luchtwegen.
  lees meer

 4. Astma-aanvallen voorkomen

  Astma-aanvallen voorkomen

  Een astma-aanval is geen pretje, voorkomen is in dit geval zeker beter dan genezen. Dit artikel brengt informatie over het voorkomen van een astma-aanval.
  lees meer

 5. Behandeling astma

  Behandeling astma

  Astma is een zo goed als ongeneeslijke ziekte, de behandeling van astma bestaat er dan meestal ook in om de symptomen weg te nemen of te verlichten.
  lees meer

 6. Inspanningsastma

  Inspanningsastma

  sporten of andere inspanningen kunnen bij sommige mensen een astma-aanval uitlokken. Deze vorm van astma noemt men inspanningsastma.
  lees meer

 7. Oorzaken astma

  Oorzaken astma

  Wat veroorzaakt er precies astma? Dit artikel zet even de mogelijke oorzaken van deze vervelende aandoening op een rijtje.
  lees meer

 8. Risicofactoren astma

  Risicofactoren astma

  Astma komt ongeveer bij 10% van de bevolking voor, waarom net bij deze mensen? Dit artikel zet even de risicofactoren van astma op een rijtje.
  lees meer

 9. Symptomen astma

  Symptomen astma

  Hoe weet ik of ik astma heb? wat zijn de symptomen van astma? Dit artikel leert je wat de kenmerken van deze aandoening zijn.
  lees meer

Interessante video's